Publicerad 2018-09-21
Lena Nylöf-Svantesson börjar som annonssäljare på Grisföretagen och Jordbruksaktuellt i mitten av september. Foto: Emma Sonesson


Hallå där Lena Nylöf-Svantesson!

Vem är du?
– Jag är en slaktgrisuppfödare från Västergötland. Nu sadlar jag om och blir annonssäljare på Jordbruksaktuellt och Grisföretagaren.

Var kommer ditt jordbruksintresse från?

– Grisar och lantbruk halkade jag egentligen in på via ett bananskal. Jag hade aldrig sett en gris innan jag började som djurskötare för tio år sedan. Men det visade sig vara så roligt att jag stannade kvar. I grunden har jag ett stort djurintresse och är intresserad av gröna näringar och sund livsmedelsproduktion.

Vilken är din hjärtefråga i branschen?

– Jag brinner för produktion av svenskt kött med låg antibiotikaanvändning och god djuromsorg inom uppfödningen.

Nämn någon extra minnesvärd episod från ditt liv med grisar?

– Tillfället då jag gick från att vara djurskötare till att bli egen grisföretagare tillsammans med min man var speciellt. Innan det blev klart med kontrakt och allt var jag helt förstörd av oro.

Hur känns det med nytt jobb?

– Det känns nervöst och förväntansfullt, jag är både spänd och nyfiken! Efter många år i stallarna inser jag att jag inte riktigt tål grisar längre och jag är redo för nya utmaningar.  

Vad hoppas du kunna tillföra Jordbruksaktuellts och Grisföretagarens annonsörer?

– Jag hoppas kunna vara ett bollplank i annonsörernas upplägg av marknadsföring. Min goda branschkännedom tror jag kan komma väl till pass.

Vad gör du på fritiden?

– Hästar är ett stort intresse och jag har flera stycken egna. Dessutom har jag två barn på elva och 13 år som tar en hel del av min tid.